Vindol za otroke sveta – Slovenija

Spoštovani boter, draga botra.


Vaš plemeniti vstop v življenje varovanca je kot svetla lučka v temi,
ki gori za prihodnost, za svetlejše, boljše in srečnejše dni.
Slehernemu od otrok in mladih so dana prava sporočila
in prav vsak vam je hvaležen, saj ste zanj kot dragoceni človek- dobra vila!

Skupaj se vam srčno zahvaljujemo za sodelovanje in vam želimo, da naj bo leto, ki prihaja, zdravo, dobro, uspešno in srečno v vsem!
In upamo verjeti v dobro sodelovanje tudi v prihodnje. 

Otroci, starši, sodelavci projekta Botrstvo v Sloveniji in ZPM Ljubljana Moste Polje.

 

DANE DONACIJE v letu 2013

Zvezi prijateljev mladine Maribor – za otroke iz ogroženih družin smo v mesecu juliju predali šolske potrebščine v višini cca 50,00 EUR.

Na Tal1nt Koper smo v mesecu maju peljali otroške igrače za vrtce v vrednosti cca 150,00 EUR.

Društvu DEBRA Slovenija smo namenili keramične izdelke v skupni vrednosti 318,00 EUR. Izdelke je prevzela na sedežu Zavoda "EkoAlt Vindol" predsednica društva ga. Polona Zakošek.

Smo botri otroku v Sloveniji  - akcija val 202 in ZPM – preko portala boter.si. 

DANE DONACIJE v letu 2012

Smo botri otroku v Sloveniji  - akcija val 202 in ZPM – preko portala boter.si.

Skozi celo leto pripravimo in pošljemo po pošti  pakete za mlade družine po Sloveniji – obleka, obutev, zvezki, knjige, barvice … Vsak paket je v vrednosti cca 150,00 EUR.

Družinice najdemo preko portala potrebujem.si – stopimo z njimi v kontakt, se pozanimamo, kaj najbolj potrebujejo v danem trenutku in pripravimo paket zanje.

Družinskemu centru Maribor smo poslali velik paket barvic – tempere za njihove delavnice. Ocenjena  vrednost 50,00 EUR. https://sites.google.com/site/druzinskicenter/novice

 

DANE DONACIJE v letu 2011

  1. Gasilci so tisti, ki pomagajo ob nesrečah, ne glede na kraj, regijo ali celo državo.  Za potrebe gasilskega društva PGD Buče, ki ima 83-letno tradicijo,  smo namenili keramične izdelke v skupni vrednosti 334,00 EUR.
  2. Društvu Debra Slovenija smo namenili keramične izdelke v vrednosti 351,00 EUR.
  3. Vsa predavanja na temo "Glina v zdravilstvu in prehrani", ki smo jih izvedli v letošnjem letu, so donacija našega zavoda, saj vstopine ni. Naš namen je izobraževati in ozaveščati ljudi. V letošnjem letu je bilo opravljenih že preko 30 predavanj po Sloveniji. Ocenjena vrednost donacije  1.500,00 EUR
  4. Zavetišču za brezdomce Celje, JZ SOCIO, Kosova ulica 7, 3000 Celje smo podarili 14 zimskih bund za odrasle osebe. Ocenjena vrednost oblačil 500,00 EUR.

 

DANE DONACIJE v letu 2010

"Verjemi vase in osvoji svet"                             300,00 EUR

Društvo Debra Slovenija                                   842,49 EUR

Tečaj prostoročnega oblikovanja

iz gline (OŠ Koprivnica)                                      50,00 EUR

Delavnice na terenu                                       1.000,00 EUR

(materialni str.)

Donacija  Občini    KOZJE                                200,00 EUR

(predstavitev Občine Kozje na Ljubljanskem gradu. Donacija so potni stroški in dnevnici za celodnevno sodelovanje na prireditvi).

Zaključek zbiranja sredstev za Društvo Debra Slovenija

»Bulozna Epidermoliza je zelo redka, dedna kožna bolezen, katero poleg hudih kožnih sprememb spremlja niz stranskih komplikacij na drugih organih (očeh, prebavili, gibalih, ..) Bolezen je posledica prirojenega pomanjkanja različnih beljakovin, katerih naloga je povezovati plasti kožnih celic.

Koža, krha in ranljiva kot krila metulja …, zabodeni pogledi, polni pomilovanja, včasih celo zgražanja …, na videz drugačnost, v svojem bistvu pa enake želje in pričakovanja, kot jih imajo ostali, »normalni« ljudje …, vsak nov dan s svojim prihodom prinese tudi nove rane, oskrbo le-teh, nove zabodene poglede, vedno novo bolečino, boleče zdravniške posege, vendar je ni čez srčno bolečino, katero povzroča stalna odvisnost od drugih …, vse to in še več se skriva za »samo« dvema besedama: Bulozna Epidermoliza«.

Vse to in še več piše v njihovi zloženki, ki nam je prišla v roke. Člani zavoda smo se odločili, da po svojih močeh pomagamo. 1. decembra 2010 smo v Podčetrtku, na Trški cesta 2 odprli razstavno-prodajno galerijo in jo poimenovali A.C.V. -  Art Center Vindol, ki deluje kot OE Zavoda »EkoAlt Vindol«, ter v mesecu decembru del sredstev od prodaje naših izdelkov namenili  Društvu Debra Slovenija (Dystrophic Epidermolysis Bullosa Research Assosiation).

Zbrali smo 842, 29 EUR, in sicer:

-        297,49 EUR od prodaje naših izdelkov v galeriji,

-        545,00 EUR pa smo društvu donarili naših izdelkov za člane društva kot tudi za njihove poslovne partnerje.

Izdelke smo izročili predsednici društva ga. Poloni Zakošek, zbrana sredstva pa 4.1.2011 nakazali na TRR društva.

Naš zavod je ustanovljen z osnovnim namenom pomagati ljudem v stiski, bodisi duševni ali telesni. Smo neprofitna organizacija, ki z lastim delom in trudom zbiramo sredstva za dobrodelne namene, izobražujemo in ustvarjamo dodatno vrednost v duhovnem smislu. Z lastnim vzgledom želimo vzpodbuditi ljudi k drugačnemu pogledu in delovanju.  Verjamemo, da bomo na ta način vzpodbudili k delovanju vse tiste, ki veliko govorijo o pomenu solidarnosti, humanitarnosti … to pa je tudi vse. Ko se kamere ugasnejo, se vse pozabi. S skupnim nastopanjem, skupnimi močmi lahko naredimo veliko, je pa potrebno preiti od besed k dejanjem. To pa je mnogim danes še vedno nemogoče, pretežko ….

S 1. januarjem 2011 smo odprli poseben konto, na katerem zbiramo sredstva za pomoči potrebnim. Sami v ta sklad namenjamo 10% od prodaje naših izdelkov v galeriji. Pridružite se nam!

Vabimo vas v našo galerijo v Podčetrtek, kjer boste našli uporabne izdelke tako zase, kot za svoje najbližje, za prijatelje. Z nakupom pa boste pomagali še nekomu ….

Napisala: Nevenka

http://www.debra-slovenia.si/cms/index.php?id=5,35,0,0,1,0