Vindolandija

 

LOGO3

In kaj »Vindolandija« je?

»Vindolandija« je pravljična dežela, kjer postavljamo replike gradov v naravnem okolju kozjanskega parka, na območju našega zavoda. Vsi ti gradovi so nekoč, nekdaj s svojim resničnim obstojem že zaznamovali življenje in dogajanje v teh krajih.

Sama ideja obsega zraven vizualne sprostitve in prebuditve otroka v sebi tudi terapevtski učinek, saj bi se podoba dežele dopolnjevala z izdelanimi glinenimi maketami hiš in ostalih poslopij, ki bi nastajale na učnih delavnicah za otroke in odrasle. V vsakem izmed nas so spomini na otroštvo, ko smo z odprtimi očmi poslušali zgodbe o gradovih, pravljičnih bitjih in krajih; ko smo si predstavljali, kako rešujemo ujete princeske iz rok hudobnih čarovnikov ali iz krempljev zmajev. Tako bi vsak udeleženec vtkal v to pravljico del sebe in gradil koncept skupnega ustvarjanja.

Naš zavod je ustanovljen prav z namenom, da otrokom in odraslim ponudimo možnost ustvarjalnega oddiha, dopusta ali preživetja počitnic izven domačega okolja; doživeti stik z naravo, z živimi bitji v njej, na prvem mestu pa dotik vsega naštetega z dušo.

Kot pravi idejni vodja projekta Matej Vajdič:"Sanje so za to, da jih sanjamo. Včasih pa so tako na dosegu roke, da jih z dobro voljo in predanostjo lahko uresničimo."

Ekipa Vindolandije

 

 

  

 

 v naravi – na Vindolu

 

 

 

 

Vindolandija

 

Zloženka – Kozjanski park

 

 

Povedke in gradovi s Kozjanskega

 

 

Fotografije: Nevenka, Vesna

 

Grad GRAD, maj 2010 – razstava 

 Povedke in gradovi s Kozjanskega

 

 

Fotografije: Nevenka